Πολιτική
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 14:18

ΠΑΣΟΚ: Καταρρέουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

Για «ημέρα δικαίωσης» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την αποστολή του φακέλου της υπόθεσης Βατοπεδίου στη Βουλή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς -όπως είπε- δικαιώνονται οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή. Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της συζήτησης για Προανακριτική, δεν θα τη ζητήσει όμως το ΠΑΣΟΚ.

Η αποστολή του φακέλου της υπόθεσης του Βατοπεδίου στη Βουλή, είναι αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε το ΠΑΣΟΚ με την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αλλά και της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε το κόμμα κατά των κ.κ. Σανιδά και Καρούτσου, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε μάλιστα τη σημερινή μέρα «ημέρα δικαίωσης», καθώς -όπως είπε- δικαιώνονται οι δύο παραιτηθέντες εισαγγελείς και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης, ότι με την κατάθεση του φακέλου στη Βουλή «καταρρέουν η μία μετά την άλλη οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης» και κάλεσε όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της προανακριτικής.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής της συζήτησης για Προανακριτική

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί αναβολή της συζήτησης για την προανακριτική, ο κ.Παπακωνσταντίνου αφού σημείωσε ότι την ημερομηνία δεν την καθόρισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, ξεκαθάρισε ότι το ίδιο το Κίνημα δεν θέτει ζήτημα αναβολής, πιστεύοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πρόσθεσε πάντως, ότι εάν η κυβέρνηση ζητήσει χρόνο για τους βουλευτές της προκειμένου να μελετήσουν το φάκελο, ή το ζητήσει άλλο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα το εξετάσει.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν από το φάκελο προκύψουν νέα στοιχεία, είτε να κατατεθεί νέα πρόταση, είτε να υπάρξει διεύρυνση του κατηγορητηρίου ως προς τα πρόσωπα ή τις κατηγορίες.

Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο πως ο φάκελος που θα κατατεθεί στη Βουλή, είναι ακριβώς ο φάκελος που συγκρότησαν οι δυο παραιτηθέντες εισαγγελείς, ο εκπρόσωπος του κόμματος απάντησε ότι ο ίδιος «δεν τολμά να διανοηθεί ότι μπορεί να υπήρξε παρέμβαση στο φάκελο» και πρόσθεσε ότι αν έχει γίνει κάτι τέτοιο θα αποκαλυφθεί τάχιστα.

Σχολιάζοντας τέλος, το ενδεχόμενο απουσίας της ΝΔ από τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι αυτό θα ήταν η μεγαλύτερη ομολογία ενοχής, γιατί θα αποδείκνυε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη για το τι θα ψηφίσουν οι βουλευτές της.