Πολιτική
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 16:19

Σωτ. Χατζηγάκης: Συνεχίζεται ο πολιτικός κατήφορος του ΠΑΣΟΚ

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα σχόλια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αποστολή σήμερα της δικογραφίας για το Βατοπέδιο στη Βουλή.

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα σχόλια στελεχών του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/22/1580379.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/22/1580427.htm , με αφορμή την αποστολή σήμερα της δικογραφίας για το Βατοπέδιο στη Βουλή.

«Το ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό του κατήφορο συνεχίζει να συνδέει, δολίως και σκοπίμως, τις θεσμικές λειτουργίες της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, επαναλαμβάνοντας πως το κυβερνών κόμμα έχει αποδείξει επανειλημμένως πως τάσσεται υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα περί παρεμβάσεων της κυβέρνησης στο έργο των λειτουργών της, προσθέτει πως «το κατά το ΠΑΣΟΚ "σκάνδαλο της Δικαιοσύνης μέσα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου" είναι ακριβώς η συστηματική προσπάθεια του ίδιου του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει την Δικαιοσύνη, να κερδοσκοπήσει κομματικά και να ευτελίσει τον νομικό μας πολιτισμό».

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει αποκορύφωμα «την τακτική του ΠΑΣΟΚ να διατυπώνει βαρύτατες κατηγορίες για ποινικές ευθύνες Υπουργών της Κυβέρνησης χωρίς καν να έχει στοιχειώδη γνώση του φακέλου της δικαστικής προανάκρισης» και βάλλοντας προσωπικά κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου καταλήγει: «Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και όσοι τον ακολουθούν στον πολιτικό αυτό κατήφορο, έχουν ξεπεράσει πλέον τους "τηλε-εισαγγελείς" και τους "τηλε-δικαστές"».