Πολιτική
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 20:25

Θ. Ρουσόπουλος: Καταιγίδα συκοφαντίας του ΠΑΣΟΚ για αποκόμιση πολιτικών κερδών

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του, τόσο σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που αποδίδει στον ίδιο όσο και στους κυρίους Δούκα και Μπασιάκο, «καταιγίδα συκοφαντίας» με ψέματα και στόχο την αποκόμιση πολιτικών κερδών.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα όσα του καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ ζητώντας τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σημείωσε πως «ουδέποτε μέχρι σήμερα υπήρξε αίτημα παραπομπής υπουργού με μοναδικό στοιχείο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα». Κανένα πραγματικό δεδομένο δεν συνηγορεί υπέρ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, αναφέροντας πως τα επιχειρήματά του είναι καταφανώς αστήρικτα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους κυρίους Δούκα και Μπασιάκο και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα που η δικογραφία εστάλη στη Βουλή, να στοιχειοθετήσει την εις βάρος του κατηγορία.

Tο ΠΑΣΟΚ θεμελιώνει κατηγορίες εναντίον μου στηριζόμενο σε συκοφαντίες και ότι το μόνο πραγματικό γεγονός είναι η μακρόχρονη γνωριμία του και η πνευματική σχέση του με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου. Συνομιλώ και θα συνεχίσω να συνομιλώ με εκπροσώπους μονών και φορέων: «Δεν έχει σημασία τι μου λένε σε αυτές τις συναντήσεις, σημασία έχει τι απαντώ εγώ» υπογράμμισε.

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πουν πόσοι έχουν πάει στη Μονή Βατοπεδίου και πόσοι υπουργοί τους ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της. Παρέθεσε, δε, τον ακόλουθο κατάλογο υπουργών του ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν χορηγίες στη Μονή:

1997: Κ. Λαλιώτης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενέκρινε 50 εκατ.

1999: Κ. Βρεττός, υφ. Γεωργίας, χορηγία 441 εκ

1999: Ι. Μαγκριώτης, υπ. Μακεδονίας-Θράκης, χορηγίες 20 και 70 εκ

2001: Γ. Πασχαλίδης, υΜα-Θρα, 30 εκ

1994: Κ. Τριαρίδης, υΜα-Θρα, 1 εκ

1999: Χρ. Πάχτας υφ Οικονομικών, ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκ δρχ

Ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε πως ο στόχος της επίθεσης εναντίον του είναι η ΝΔ και η κηυβέρνηση και στο βαθος ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «άλλη μία άνομη και ανήθικη απόπειρα του κ. Παπανδρέου για αποκόμιση πολιτικών κερδών».

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως έχει ήσυχη τη συνείδησή του και δεν ανησυχεί για τίποτα γιατί, όπως ανέφερε, απέναντι σε κάθε συκοφαντία σε κάθε κατασκευή ανυπέρβλητη άμυνα είναι η άμυνα της αλήθειας.