Η Ελλάδα προσέφερε καταφύγιο σε Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ έχει διαθέσει αριθμό κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη Ουκρανών τραυματιών και θα παράσχει φιλοξενία, σε στρατιωτικά θέρετρα, σε τέκνα Ουκρανών στρατιωτικών, που έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει τη ζωή τους, στον πόλεμο. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε, σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, σε συνάντηση υπουργών 'Αμυνας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού 'Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία.
Η Ελλάδα προσέφερε καταφύγιο σε Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ έχει διαθέσει αριθμό κλινών σε στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη Ουκρανών τραυματιών και θα παράσχει φιλοξενία, σε στρατιωτικά θέρετρα, σε τέκνα Ουκρανών στρατιωτικών, που έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει τη ζωή τους, στον πόλεμο.
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε, σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, σε συνάντηση υπουργών 'Αμυνας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού 'Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Ώστιν στην αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία.
«Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί και να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη».
Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις του πολέμου, οι ανάγκες εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η παροχή εκπαίδευσης και αμυντικού υλικού στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την ρωσική επίθεση και τον αναθεωρητισμό, που συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε, ακόμη, ότι η Ελλάδα παρέσχε, από την πρώτη στιγμή, ουσιαστική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό που προασπίζει με ηρωισμό και αυτοθυσία την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Υποστήριξε, επίσης, μαζικά πακέτα κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, παρά τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην οικονομία.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε σύντομες συνομιλίες με τους ομολόγους του από την Ουκρανία Ολέκσι Ρέζνικοφ, τη Γερμανία Κριστίν Λάμπρεχτ, το Ηνωμένο Βασίλειο Μπεν Ουάλλας και την Ιταλία Λορέντζο Γκουερίνι.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του «Ukraine Defence Contact Group», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ είχε συνάντηση με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν.