Πολιτική
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 16:39

Κ. Λαλιώτης για Θ. Ρουσόπουλο: «Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται»

Σκληρή απάντηση δίνει ο κ. Κώστας Λαλιώτης στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο για την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του κατά τη ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο.

Σκληρή απάντηση δίνει ο κ. Κώστας Λαλιώτης στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο για την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του κατά τη ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/22/1580642.htm .

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λαλιώτης κάνει λόγο για «απολογία-Βατερλώ» του κ. Ρουσόπουλου, υποστηρίζοντας πως προσπαθώντας να «ξεφύγει από την κοινωνική, πολιτική και κομματική απομόνωσή του, από τα προσωπικά αδιέξοδά του και από τα έργα και τις ημέρες του, που έχουν σχέση με τον ηθικό και τον πολιτικό στιγματισμό του, επιστράτευσε προκλητικά χονδροειδή ψέματα και μισές αλήθειες».

Προσθέτοντας πως απέτυχε παταγωδώς, σημειώνει πως η αναφορά στο πρόσωπό του για μια χρηματοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τη Μονή Βατοπεδίου το 1997, ήταν συνειδητά παραπλανητική, καθώς όπως αναφέρει, απέκρυψε πως αυτή έγινε στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου «Πρόγραμματος Αθως» για την ανασυγκρότηση και τις υποδομές 20 Ιερών Μονές μαζί με τις 10δες Σκήτες τους.

Συμπληρώνει μάλιστα πως και τα έγγραφα άλλων υπουργείων που κατέθεσε ο κ. Ρουσόπουλος συνδέονται με την προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο κ. Λαλιώτης επισημαίνει πως ο υπουργός Επικρατείας διέπραξε ένα ακόμη πολιτικό λάθος και ηθικό ολίσθημα και προσθέτει: «Αναμφίβολα αυτό το σκάνδαλο της ντροπής και της λεηλασίας, έχει ως πρωταγωνιστές τη Μονή Βατοπεδίου και συγκεκριμένους Υπουργούς της Κυβέρνησης της Ν.Δ., της Κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή».

Καταλήγοντας σημειώνει: πως ο κ. Ρουσόπουλος βρίσκεται σε δεινή θέση και θυμίζει την παροιμία ότι ο «…πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…».