Το θαλάσσιο ον διαθέτει αντίγραφα κρίσιμων γονιδίων του DNA του για να αναγεννιέται συνεχώς.
Η Turritopsis dohrnii είναι ένα είδος μέδουσας με μοναδικά χαρακτηριστικά όχι μόνο στον κόσμο των μεδουσών αλλά σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο. Οι μέδουσες έχουν την ικανότητα της αναγέννησης τους αλλά χάνουν αυτή την ικανότητα όταν ενηλικιωθούν, όταν αποκτήσουν αναπαραγωγική δυνατότητα.
Η Turritopsis dohrnii όμως μπορεί να αναγεννιέται συνεχώς ανεξαρτήτως της ηλικίας της. Όταν η μέδουσα νιώσει απειλή μετατρέπεται σε μια κύστη και αναπτύσσει ένα πολύποδα που ακουμπά τον πυθμένα της θάλασσας. Όταν ο κίνδυνος απομακρυνθεί η μέδουσα αρχίζει να αναπτύσσεται πάλι από την αρχή με στόχο την ενηλικίωση της σε μια αέναη διαδικασία.
Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «PNAS» της αμερικανικής ακαδημίας επιστημών ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οβιέδο στην Ισπανία παρουσιάζουν την ανακάλυψη τους. Όπως αναφέρουν η μέδουσα T.dohrnii διαθέτει διπλάσιο αριθμό των γονιδίων που σχετίζονται με την αντιγραφή και επιδιόρθωση του DNA. Όταν η μέδουσα αισθάνεται κίνδυνο ενεργοποιεί αυτόν τον μηχανισμό για να μπαίνει στη φάση της αναγέννησης.
Η νέα έρευνα δεν στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί η ίδια η μέδουσα με κάποιο τρόπο ως ένα είδος αντιγηραντικού «σκευάσματος» για τον άνθρωπο αλλά για τη συλλογή δεδομένων για τον μηχανισμό γήρανσης στους ανθρώπους ώστε να βρεθούν μέθοδοι καθυστέρησης ή αντιστροφής της.