Σας τέλειωσαν οι αποταμιεύσεις με τις φετινές διακοπές; Δεν πειράζει, συνεχίζουμε τα κοκτέιλ στα μπαλκόνια με 3 δροσερές, αγαπημένες και all-time classic συνταγές, ό,τι πρέπει για αρχάριους.
Σας τέλειωσαν οι αποταμιεύσεις με τις φετινές διακοπές; Δεν πειράζει, συνεχίζουμε τα κοκτέιλ στα μπαλκόνια με 3 δροσερές, αγαπημένες και all-time classic συνταγές, ό,τι πρέπει για αρχάριους.
Βότκα λεμονάδα
Το απλό είναι να βάλετε λίγη βότκα, μια φθηνή έτοιμη λεμονάδα και παγάκια σε ένα ποτήρι και να τσουγκρίσετε. Ή να κάνετε αυτή την πιο περιποιημένη και νόστιμη εκδοχή. Θα χρειαστείτε: 3 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένη, αρωματική λεμονάδα, 1 φλιτζάνι βότκα, ½ φλιτζάνι σιρόπι, λίγη σόδα, 4 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες -για το σιρόπι θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, ½ φλιτζάνι φρέσκες φράουλες, ½ φλιτζάνι ραβέντι ψιλοκομμένο (προαιρετικά). Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάλτε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή φωτιά και μόλις το μείγμα αρχίζει να ζεσταίνεται, προσθέστε τη φράουλα και το ραβέντι. Αφήστε να βράσει και μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφήστε το για μισή ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει, σουρώστε και πάρτε το σιρόπι σας. Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα σέικερ τη λεμονάδα με τη βότκα και το σιρόπι και ανακινήστε καλά. Προσθέστε πάγο σε ένα ψηλό ποτήρι, γεμίστε το στα ¾ με το μείγμα σας και τέλος προσθέστε σόδα και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με δυόσμο και λεμόνι.