Πολιτική
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008 10:20

ΚΚΕ: Λαϊκή αντεπίθεση το γνήσιο περιεχόμενο του πατριωτισμού

« Η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πουν σήμερα ένα ισχυρό σύγχρονο ΟΧΙ στην πλουτοκρατία, στους μηχανισμούς του συστήματος και τα αστικά κόμματα που επιδιώκουν να πληρώσει ο λαός την κρίση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στον πόλεμο του ’40 και οι μεγάλοι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες που ακολούθησαν, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και οι κατοπινοί, βρίσκονται σε αντίθεση με τα καλέσματα των αστικών κομμάτων υπέρ της ομοψυχίας και της συμπόρευσης, δηλαδή της λαϊκής υποταγής, στον ευρωμονόδρομο και την ταξική συνεργασία», αναφέρει το ΚΚΕ στο μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

« Η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πουν σήμερα ένα ισχυρό σύγχρονο ΟΧΙ στην πλουτοκρατία, στους μηχανισμούς του συστήματος και τα αστικά κόμματα που επιδιώκουν να πληρώσει ο λαός την κρίση», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Το γνήσιο περιεχόμενο του πατριωτισμού σημαίνει λαϊκή αντεπίθεση για να πληρώσουν οι τράπεζες και τα μονοπώλια την κρίση τους. Αποδείχτηκαν μια μεγάλη και επικίνδυνη απάτη οι υποσχέσεις των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" ότι οι τέσσερις ελευθερίες του Μάαστριχ, η ΟΝΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι απελευθερώσεις και ο ανταγωνισμός, θα βελτίωναν το λαϊκό εισόδημα. Η ανάπτυξη που υπηρετεί τα καπιταλιστικά κέρδη αποδεικνύεται ολέθρια για τους εργαζόμενους».

«Το ΚΚΕ -καταλήγει η ανακοίνωση- καλεί το λαό να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Να οικοδομήσει με αποφασιστικά βήματα την κοινωνική του συμμαχία, το λαϊκό μέτωπο της πάλης κατά της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την ανατροπή της».