Προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου. Από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν ημιυπόγεια ξενοδοχείων και κατοικιών, ενώ στάχτες και φερτές ύλες από την περιοχή, που είχε καεί πριν από λίγες μέρες, κατέληξαν στη θάλασσα.
Προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου. Από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν ημιυπόγεια ξενοδοχείων και κατοικιών, ενώ στάχτες και φερτές ύλες από την περιοχή, που είχε καεί πριν από λίγες μέρες, κατέληξαν στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το ertnews.gr, σε μια περίπτωση κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Θάσου να μετακινήσει από κατοικία δύο γυναίκες, η μια κατάκοιτη. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται αυτή την ώρα ελεγχόμενη, οι αντλήσεις έχουν ολοκληρωθεί και γίνεται καθαριότητα των δρόμων και των φρεατίων από τα συνεργεία του δήμου καθώς και τους ιδιώτες.
Στην περιοχή του Παγγαίου, λόγω των δυνατών ανέμων, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε Αντιφιλίππους και Νέο Συρράκο.
Και στην Καβάλα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του Δήμου για την απομάκρυνση τεσσάρων δέντρων τα οποία έπεσαν από τους ανέμους.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στην Κεντρική Μακεδονία εργάζονται υπηρεσίες και συνεργεία των δήμων και του ΔΕΔΔΗΕ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με εναλλαγές στην ένταση και τους τόπους εκδήλωσής τους, επηρέασαν περισσότερο περιοχές στις Σέρρες, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.
Από χθες έως και σήμερα Πέμπτη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 60 κλήσεις στον νομό Σερρών για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες. Στον νομό Χαλκιδικής δέχτηκε 20 κλήσεις και σε δύο περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις για την παροχή βοήθειας και μεταφορά ατόμων ασφαλές σημείο.
Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος στις Σέρρες, τη Χαλκιδική και την Έδεσσα ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, Νικόλαος Παυλίδης, «αυτή την ώρα δεν υπάρχουν εκτεταμένες βλάβες, έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολό τους», ενώ χθες το βράδυ «σε 34 περιοχές του νομού Σερρών, λόγω καιρού είχαν διακοπές ρεύματος και συνεργεία εργάστηκαν έως τις 03:00 το πρωί και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση». Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην Έδεσσα, ενώ σήμερα το πρωί στον νομό Χαλκιδικής υπάρχουν «λίγες, διάσπαρτες μεμονωμένες διακοπές». «Πέντε υποσταθμοί της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκης βγήκαν εκτός λειτουργίας νωρίτερα και δεν αποκλείεται κάποια από αυτές τις βλάβες να συνδέεται με την κακοκαιρία, ωστόσο είναι θέμα χρόνου η αποκατάστασή τους», πρόσθεσε ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο οδικό δίκτυο ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ, Χαράλαμπος Στεργιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «συνεργεία της Περιφέρειας καθαρίζουν οδικά δίκτυα από φερτά υλικά που “κατέβασαν” οι ισχυρές βροχοπτώσεις, κυρίως στη Χαλκιδική, ενώ από χθες το βράδυ δεν έχουν προκύψει νέα προβλήματα».
Στον δήμο Σιθωνίας, δημοτικές ενότητες του οποίου επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις καταιγίδες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά συνεργεία παραμένουν σε διαρκή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΜΥ.
«Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες σταδιακής αποκατάστασης των ζημιών», δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»,
«Ήδη τα συνεργεία μας βρίσκονται επί ποδός ώστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από τις οποίες οι περισσότερες έγιναν στο παραλιακό μέτωπο της Συκιάς και στην Τορώνη. Έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ρήγματα, καθώς σχηματίστηκαν τεράστιοι χείμαρροι και δουλειά μας είναι άμεσα να αποκατασταθεί η οδοποιία για την πρόσβαση σε παραλίες αλλά και στα χωράφια και τις κτηνοτροφικές μονάδες».
Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος το μέγεθος των ζημιών είναι ελάχιστο σε σχέση με τον όγκο του νερού και την ένταση των φαινομένων και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και αποτίμηση σε ό,τι αφορά στο τουριστικό κομμάτι, αν δηλαδή κάποιοι Έλληνες και ξένοι τουρίστες προτίμησαν να να τερματίσουν πρόωρα τη διαμονή τους στην περιοχή, λόγω των καιρικών συνθηκών.
Την ίδια ώρα, συναγερμό στην Πολιτική προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.