Δεν έχει εποχή, αν και αποθεώνεται το καλοκαίρι. Το παγωτό αποτελεί σταθερή αξία στις διατροφικές επιλογές μικρών και μεγάλων, σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Δεν έχει εποχή, αν και αποθεώνεται το καλοκαίρι. Το παγωτό αποτελεί σταθερή αξία στις διατροφικές επιλογές μικρών και μεγάλων, σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Είτε πρόκειται για την Ασία, την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Νότια Αμερική, είναι ασφαλές να πούμε ότι η παγωμένη απόλαυση τείνει να είναι η αγαπημένη απόλαυση για οποιονδήποτε οποιασδήποτε ηλικίας.
Σύμφωνα με τη μαγειρική ιστορία, το παγωτό χρονολογείται από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Στον Μέγα Αλέξανδρο άρεσε το χιόνι και ο πάγος με μέλι και νέκταρ, ενώ ο αυτοκράτορας Νέρων, της Ρώμης, απολάμβανε το χιόνι αρωματισμένο με φρούτα και χυμούς.
Περισσότερα από 1.000 χρόνια αργότερα, ο Μάρκο Πόλο έφερε στην Ιταλία μια συνταγή σαν σορμπέ από την Άπω Ανατολή που τελικά εξελίχθηκε στο παγωτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα οι περισσότεροι από εμάς.
Τα καλύτερα στον κόσμο καταστήματα με παγωτό, σύμφωνα με του Financial Times: