Κόσμος
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008 16:15

Πακιστάν: Δύσκολες ώρες για τους πληγέντες

Συνολικά 70.000 άστεγους –εκ των οποίων 30.000 παιδιά- άφησε πίσω του ο σεισμός που έπληξε την Τετάρτη την επαρχία Μπαλουτσιστάν, ενώ τους 200 έφθασαν οι νεκροί, σύμφωνα με τη UNICEF.

Συνολικά 70.000 άστεγους –εκ των οποίων 30.000 παιδιά- άφησε πίσω του ο σεισμός που έπληξε την Τετάρτη την επαρχία Μπαλουτσιστάν, ενώ τους 200 έφθασαν οι νεκροί, ανακοίνωσε η UNICEF.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της οργάνωσης Βερονίκ Ταβό, «γίνεται ένας αγώνας με το χρόνο (για να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια), καθώς οι θερμοκρασίες βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση στην περιοχή».

Στην ορεινή αυτή ζώνη όπου πολλά σπίτια είναι πλινθόκτιστα «οι πιο άμεσες ανάγκες που υπάρχουν είναι για στέγη, πόσιμο νερό, τρόφιμα, ζεστά ρούχα και έκτακτη ιατρική βοήθεια», σημειώνει η UNICEF σε ανακοίνωσή της.

Τα παιδιά που έμειναν άστεγα λόγω του σεισμού και ανέρχονται σε περίπου 30.000, «είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ασθένειες όπως η διάρροια και η χολέρα», υπογραμμίζει η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό είναι η Ζιαράτ, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κέτα και έχει 50.000 κατοίκους, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη χορήγηση βοήθειας 9 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (6 εκατομμυρίων ευρώ) στα θύματα του σεισμού.