Κοινωνία
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 12:10

Σαλαμίνα: Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους στη θάλασσα - Σώοι οι δύο επιβαίνοντες

Στη θάλασσα, βόρεια της Σαλαμίνας, κατέπεσε νωρίτερα πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Νέας Περάμου. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο επιβαίνοντες εξήλθαν σώοι. 

Στη θάλασσα, βόρεια της Σαλαμίνας, ανάμεσα σε Μπλε Λιμανάκι και Λουτρόπυργο, κατέπεσε νωρίτερα πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Νέας Περάμου

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι δύο επιβαίνοντες, 37χρονος Έλληνας και 52χρονος αλλοδαπός, εξήλθαν σώοι, περισυνελέγησαν από ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος και μεταφέρθηκαν στην παραλία Βασιλικά Σαλαμίνας, φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα. Διακομίστηκαν στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, από όπου και εξήλθαν.

Όπως ενημέρωσε το Λιμενικό, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων του από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη με χειριστές ένα στέλεχος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα στέλεχος Π.Ν. αντίστοιχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.