Πολιτική
Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2008 11:22

Την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Το κράτος πρέπει να εγγυηθεί νομοθετικά την ομαλή καταβολή όλων των συντάξεων και των παροχών των των κλάδων υγείας και να καθιερωθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε κανένας να μην πέφτει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, αναφέρει σε συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Τι λέει για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και τις σχέσεις του με τον Γ. Παπανδρέου.

Το κράτος πρέπει να εγγυηθεί νομοθετικά την ομαλή καταβολή όλων των συντάξεων και των παροχών των των κλάδων υγείας που προβλέπονται από το νόμο, ή τα καταστατικά όλων των ταμείων, και να καθιερωθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε κανένας να μην πέφτει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

Τα παραπάνω προτείνει, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, με αφορμή τη διεθνή οικονομική κρίση.

Αναφερόμενος εξάλλου, στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος, αφού επαναλαμβάνει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι η συγκρότηση μιας αυτοδύναμης πλειοψηφίας, παρατηρεί ότι «το πεδίο της τρέχουσας κρίσης και τα μέτρα αντιμετώπισης της είναι σίγουρα ένα πολύ καλό εργαστήριο για τον έλεγχο της προγραμματικής επάρκειας και της αξιοπιστίας όλων όσων λέει κάθε πολιτική δύναμη, όχι ως άσκηση αντιπολίτευσης, αλλά ως δέσμευση κυβερνητικής πολιτική».

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «έκανα και κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλιστεί η ενότητα και η εκλογική νίκη της παράταξης». «Αυτό -διευκρίνισε- δεν είναι συμβιβασμός αλλά μία θέση αρχής».