Πολιτική
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 13:50

Τα κόμματα της Αριστεράς για την εκλογή Ομπάμα

Στην εκτίμηση ότι γρήγορα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του, προέβη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Σώθηκαν. Μετά το σαξόφωνο του Κλίντον, έρχεται το χρώμα του Ομπάμα», είπε. «Θετικό ότι κλείνει η σκοτεινή περίοδος Μπου και ότι ένας Αφροαμερικάνος γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ», εκτίμησε ο Αλ. Αλαβάνος.

Στην εκτίμηση ότι γρήγορα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα θα απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του, προέβη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του στον κ. Ομπάμα, η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Σώθηκαν. Μετά το σαξόφωνο του Κλίντον, έρχεται το χρώμα του Ομπάμα να λύσει ζητήματα. Δυστυχώς, δεν λύνονται τα προβλήματα, ούτε με το χρώμα του δέρματος, ούτε με το ύψος, ούτε με τίποτε. Αυτοί που ψήφισαν τον Ομπάμα οπωσδήποτε εκφράζουν δυσαρέσκεια κι ένα αίτημα κάποιας αλλαγής. Ωστόσο, αυτό που έβλεπα σήμερα, το εκατομμύριο του κόσμου στους δρόμους, με οδήγησε να σκεφθώ το εξής πράγμα: ότι σε πολύ λίγο χρόνο θα έχει μετατραπεί σε απογοήτευση. Κι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι πού βρίσκεται το εργατικό κίνημα».

«Ο πλανήτης δεν μπορεί να είναι σε καμιά ησυχία», τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση, διότι συνεχίζει να κυβερνά στις ΗΠΑ η αστική τάξη, το σκληρό μονοπωλιακό κεφάλαιο, το οποίο χρηματοδότησε και αφειδώς τον Ομπάμα». «Εμείς -συμπλήρωσε- ανησυχούμε για τον στρατό που θα πάει στο Αφγανιστάν. Ανησυχούμε τι θα γίνει στο Πακιστάν, μήπως ο αμερικανικός στρατός εισβάλει στο Πακιστάν. Ανησυχούμε τι θα γίνει με το Ιράν, με τη Συρία. Για τα σχέδια του αντιπροέδρου του Ομπάμα, για την τριχοτόμηση του κράτους του Ιράκ».

O ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι θετικό ότι κλείνει η σκοτεινή περίοδος Μπους. Είναι θετικό ότι ένας Αφροαμερικάνος γίνεται Πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι θετικό ότι υπάρχει ελπίδα και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Όμως η Αμερική παραμένει μια υπερδύναμη σε κρίση και παρακμή, με ακραία στοιχεία επιθετικότητας. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα για μεγάλους αγώνες για την ειρήνη και την προκοπή του κόσμου», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.