Κόσμος
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 16:00

Σε εποικοδομητικό διάλογο καλεί τον Ομπάμα ο Μεντβέντεφ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την εκλογική του νίκη και τον κάλεσε σε «εποικοδομητικό διάλογο» επί τη βάσει της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την εκλογική του νίκη και τον κάλεσε σε «εποικοδομητικό διάλογο» επί τη βάσει της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

«Υπολογίζω σε έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί σας επί τη βάσει της εμπιστοσύνης και του αμοιβαίου συμφέροντος», αναφέρει ο Μεντβέντεφ σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον νεοεκλεγμένο αμερικανό ομόλογό του.

Λίγο νωρίτερα ο αρχηγός του Κρεμλίνου, στη διάρκεια του διαγγέλματός του προς το έθνος, είχε επικρίνει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/05/1586865.htm για την ευθύνη που φέρουν στην τρέχουσα παγκόσμια χρηματο-πιστωτική κρίση και για την υποστήριξή τους προς τη Γεωργία στη διάρκεια του σύντομου πολέμου με τη Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο.