Πολιτική
Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2008 21:15

ΠΑΣΟΚ: «Σχολιαστής της κρίσης» ο πρωθυπουργός

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αλλά και γενικότερα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αλλά και γενικότερα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τον κ. Κώστα Καραμανλή «σχολιαστή της κρίσης», υποστηρίζοντας πως είναι αδύναμος να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διατύπωσε επικρίσεις και για τις αποφάσεις των «27», σημειώνοντας πως «δεν φαίνεται να κατέληξε σε συγκεκριμένα μέτρα» και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός πήγε μάλλον χωρίς σχέδιο».

Αναφερόμενος στα ασθένεστερα στρώματα, ανέφερε ότι από τον πρωθυπουργό «ακούσαμε δύο «όχι» με το πρώτο να αφορά το «πάγωμα» των δανείων και το δεύτερο να αφορά τα περιθώρια πολιτικών στην Ελλάδα που θα βοηθούν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Εκανε ακόμη λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι είναι σε πόλεμο με τις τράπεζες» προσθέτοντας ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ τα πιστωτικά ιδρύματα είχαν κέρδη-ρεκόρ, με την κυβέρνηση «να τις αφήνει ανενόχλητες, να τους χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ και με το τωρινό νομοσχέδιο να τους δίνει λευκή επιταγή».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για «πάγωμα» των δανείων των ανέργων που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει πρόταση για «πάγωμα» των δανείων και κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη να προχωρήσει σε αυτήν την κατεύθυνση για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με συγκεκριμένα κριτήρια, «όπως έχει κάνει και η ισπανική κυβέρνηση».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ακόμη ότι ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος βρήκε εφικτή και ρεαλιστική την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «πάγωμα» των δανείων, ως έκτακτο μέτρο βοήθειας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι «η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΔΕΗ ή αδυνατεί ή έχει άλλο σχέδιο» και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ δεν λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας».