Επειδή το ψάρι σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας το καλοκαίρι, δείτε με ποια κρασιά ταιριάζει ιδανικά, αναλόγως το είδος, τις σάλτσες και τα συνοδευτικά του.
Επειδή το ψάρι σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας το καλοκαίρι, δείτε με ποια κρασιά ταιριάζει ιδανικά, αναλόγως το είδος, τις σάλτσες και τα συνοδευτικά του.
Ο γενικός κανόνας είναι γνωστός: τα λευκά κρασιά ταιριάζουν καλύτερα με τα ψαρικά. Το κόκκινο κρασί, λόγω του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τανίνες θα αλληλεπιδράσει με τα έλαια του ψαριού στον ουρανίσκο σας και στις περισσότερες περιπτώσεις θα αφήσει μεταλλική επίγευση στο στόμα. Τίποτα, ωστόσο, δεν απαγορεύεται και όλα επιτρέπονται. Απλώς θα σας συστήναμε αν επιλέξετε κόκκινο κρασί, να προτιμήσετε κάποιο με χαμηλές τανίνες.
Άπαχα ψάρια
Η ήπια γεύση του λευκού ψαριού που δίνει λεπτά φιλέτα είναι άκρως χαρακτηριστική και αφορά ψάρια, όπως λαβράκι, πέρκα, μπακαλιάρος, τσιπούρα. Συνδυάστε αυτά τα ψάρια αρμονικά με λευκά αρωματικά κρασιά, όπως η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, με την τραγανή τους οξύτητα.