Τι πίνουμε σε ένα brunch με αυγά, τι ταιριάζει στα θαλασσινά πλάι στο κύμα και τι πρέπει να έχει ένα καλοκαιρινό aperitivo για να φτιάξει… κατάσταση; Ζητήσαμε από τον ειδικό επί των οίνων, Σίμο Γεωργόπουλο, να μας κάνει τα κατάλληλα pairing σε διάφορα σενάρια γευμάτων της εποχής, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι, αν μη τι άλλο, γευστικό και οινικά εκλεκτό.
Τι πίνουμε σε ένα brunch με αυγά, τι ταιριάζει στα θαλασσινά πλάι στο κύμα και τι πρέπει να έχει ένα καλοκαιρινό aperitivo για να φτιάξει… κατάσταση; Ζητήσαμε από τον ειδικό επί των οίνων, Σίμο Γεωργόπουλο, να μας κάνει τα κατάλληλα pairing σε διάφορα σενάρια γευμάτων της εποχής, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι, αν μη τι άλλο, γευστικό και οινικά εκλεκτό.
Οινογράφος, κριτικός οίνου και γεύσης, γευσιγνωστικός συνεργάτης και σύμβουλος σε αρκετά οινοποιεία αλλά και εστιατόρια, κριτής, διοργανωτής οινικών δοκιμών και σεμιναρίων, συγγραφέας, αλλά και καθηγητής στην Genius in Gastronomy και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, ο Σίμος Γεωργόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις στους ανθρώπους που ασχολούνται και αγαπούν το κρασί. Γι’ αυτό και είναι ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους να ρωτήσουμε τι κρασί να ταιριάξουμε με το καλοκαιρινό μας brunch, με τα θαλασσινά μας πλάι στο κύμα, σε ένα απογευματινό aperitivo και σε ένα όμορφο δείπνο με κρέας, ώστε να μην κάνουμε του κεφαλιού μας και να τολμήσουμε ένα pairing που θα αναδείξει τις γεύσεις του καλοκαιριού και θα μας χαράξει γευστικές αναμνήσεις, από αυτές που θα ανασύρουμε συχνά-πυκνά τον χειμώνα.