Κόσμος
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 21:54

Η πρώτη επίσκεψη Ομπάμα στο Λευκό Οίκο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έφτασε σήμερα στον Λευκό Οίκο για τις πρώτες συνομιλίες που θα έχει με τον απερχόμενο Τζορτζ Μπους και την πρώτη επίσκεψή του στο χώρο που θα γίνει το γραφείο και το σπίτι του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έφτασε σήμερα στο Λευκό Οίκο για τις πρώτες συνομιλίες που θα έχει με τον απερχόμενο Τζορτζ Μπους και την πρώτη επίσκεψή του στο χώρο που θα γίνει το γραφείο και το σπίτι του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και η κ. Λόρα Μπους δέχτηκαν τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ με χαμόγελα και θερμές χειραψίες μόλις βγήκαν από τη λιμουζίνα που τους μετέφερε στον Λευκό Οίκο και άρχισαν αμέσως να τους δείχνουν το χώρο απ' όπου ο κ. Ομπάμα θα διοικεί πλέον τις ΗΠΑ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο.

Οι δύο άνδρες αφού περπάτησαν με τις συζύγους τους για λίγο στους κήπους του Λευκού Οίκου, πήγαν στο Οβάλ Γραφείο όπου αναμένεται να συζητήσουν για τη διεθνή κρίση, τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και άλλες προκλήσεις με τις οποίες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «προίκισε» το νέο Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντώνται κατ' ιδίαν μετά την μεγαλειώδη νίκη του 47χρονου μαύρου γερουσιαστή στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Οι δύο κυρίες επισκέφθηκαν το χώρο που θα γίνει ο ιδιωτικός χώρος της οικογένειας Ομπάμα, σαλόνια και κρεβατοκάμαρες, ενώ η Μισέλ Ομπάμα ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του τεράστιου νέου σπιτιού της, που θα τεθούν υπό τη δική της ευθύνη, όπως είναι το προσωπικό της γραφείο αλλά και οι αίθουσες υποδοχής επισήμων και άλλων καλεσμένων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό πρακτορείο, Γαλλικό πρακτορείο