Πολιτική
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 12:32

Κατατέθηκε το ν/σ για την απαγόρευση του καπνίσματος

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από το κάπνισμα και το αλκοόλ και τις νέες απαγορευτικές διατάξεις για το κάπνισμα. Υγειονομικές οδηγίες από το υπουργείο για την προσαρμογή όλων των δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις νέες ρυθμίσεις κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι 1/1/2010.

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από το κάπνισμα και το αλκοόλ και τις νέες απαγορευτικές διατάξεις για το κάπνισμα. Το ν/σ συζητείται σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πέρα από την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού στους ανηλίκους, με το ν/σ λαμβάνονται μια σειρά από μέτρα, τα οποία αποτρέπουν την οποιαδήποτε μορφή πρόσβασης και προβολής των προϊόντων καπνού και αλκοόλ στους ανηλίκους.

Συγχρόνως, με το νομοσχέδιο αυτό απαγορεύεται από 1/1/2010 το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, με επιβολή αυστηρών κυρώσεων, που φθάνουν μέχρι και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που παραβιάζουν τις απαγορεύσεις.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει ειδικές υγειονομικές οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες θα καθορίζεται η προσαρμογή όλων των δημόσιων Υπηρεσιών και Οργανισμών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων, στις νέες ρυθμίσεις κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι την 1/1/2010, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών χώρων για τους καπνιστές.