Έργο με αντικείμενο την παροχή κατάλληλου προσωπικού που θα ενημερώνει και θα εκπαιδεύει τους πολίτες σε επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, ώστε να εξοικειωθούν με τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr, θα προκηρύξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]
Έργο με αντικείμενο την παροχή κατάλληλου προσωπικού που θα ενημερώνει και θα εκπαιδεύει τους πολίτες σε επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, ώστε να εξοικειωθούν με τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr, θα προκηρύξει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως 26 Ιουλίου, ο προϋπολογισμός του είναι 24,1 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (χωρίς, 19,5 εκατ.) ενώ μαζί με το δικαίωμα προαίρεσης θα φθάσει τα 36,2 εκατ. (29,2 χωρίς ΦΠΑ).
Χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΚΤ και από Εθνικούς Πόρους, ενώ η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 24 μήνες από την υπογραφή της.
Η σύμβαση θα ανατεθεί σε πέντε Τμήματα, βάσει γεωγραφικής διασποράς ως εξής: Τμήμα 1: Ανατολική Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, 2: Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά, Ήπειρος, 3: Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, 4: Πειραιάς, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Νήσοι Αττικής, 5: Βόρειος, Ανατολικός, Κεντρικός και Δυτικός Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική.
Για κάθε Τμήμα, μετά τη σύναψη της αντίστοιχης Σύμβασης, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αυτής και πριν την οριστική παραλαβή, η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να αποφασίσει την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για αύξηση του φυσικού αντικειμένου συνολικά έως ποσοστού 50% του συμβατικού τιμήματος του Τμήματος, με βάση τις τιμές μονάδας της Οικονομικής Προσφοράς του Αναδόχου. Το δικαίωμα προαίρεσης δύναται να αφορά προσθήκη επιπλέον ΚΕΠ, προσθήκη θέσεων εργασίας ανθρώπινου δυναμικού σε υπάρχον ή νέο ΚΕΠ, χρονική επέκταση της σύμβασης αυτής ή συνδυασμό αυτών.
Προσφορές υποβάλλονται υποχρεωτικά για το σύνολο των τμημάτων. Ο μέγιστος αριθμός τμημάτων που δύναται να ανατεθεί σε έναν οικονομικό φορέα είναι δύο, ενώ η σύμβαση για κάθε τμήμα θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής.
Οι οικονομικοί φορείς που μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία απαιτείται να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο των προς παροχή υπηρεσιών, δηλαδή παροχή υπηρεσιών διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσίες και προϊόντα πληροφορικής - νέων τεχνολογιών.
Αναλυτικότερα, βάσει της διακήρυξης, στόχος του έργου είναι η σταδιακή αύξηση του ποσοστού των πολιτών που θα επιλέγουν την πύλη gov.gr για να εξυπηρετηθούν για τις υποθέσεις τους κάνοντας χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών που διατίθενται και σταδιακά εμπλουτίζονται.
Στo πλαίσιo της προσπάθειας να εδραιωθεί η χρήση του gov.gr, προβλέπεται η ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών για την αξιοποίηση του gov.gr και την εξοικείωσή τους με τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες, μέσω της διάθεσης από τον ανάδοχο κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού σε επιλεγμένα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Σκοπός της παρουσίας του ανθρώπινου δυναμικού με το οποίο θα στελεχώσει ο Ανάδοχος την υπηρεσία, είναι να φέρει τον πολίτη σε απευθείας επαφή με τη νέα πραγματικότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Το ανθρώπινο δυναμικό αυτό θα ενημερώνει και θα κατευθύνει τους πολίτες ως προς τη χρήση του gov.gr, ώστε στη συνέχεια οι πολίτες να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες.