Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας παρουσιάζει τις έρευνες που δείχνουν ότι τα καλά λιπαρά σε ένα γεύμα μπορούν να μειώσουν την επιβάρυνση στην αγγειακή λειτουργία και τη φλεγμονή, έπειτα από ένα επιβαρυντικό γεύμα.
Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας παρουσιάζει τις έρευνες που δείχνουν ότι τα καλά λιπαρά σε ένα γεύμα μπορούν να μειώσουν την επιβάρυνση στην αγγειακή λειτουργία και τη φλεγμονή, έπειτα από ένα επιβαρυντικό γεύμα.
Τα καλά λιπαρά είναι άκρως ευεργετικά για την καρδιαγγειακή υγεία, για το δέρμα, τα μαλλιά, για απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών, με σημαντικές ποσότητες ελαϊκού οξέος που συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης, αλλά και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που παίζουν ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, την ανάπλαση κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και του καρδιαγγειακού, μεταξύ άλλων.
Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε τι λένε οι έρευνες για φυτικές τροφές υψηλές σε λιπαρά, όπως τα αβοκάντο, τα φιστίκια, τα καρύδια, αλλά και το ελαιόλαδο.