Πολιτική
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 13:12

Τσίπρας: Η συμπαιγνία κυβέρνησης - τραπεζών πρέπει να σταματήσει

«Εμείς δεν επιλέξαμε να συναντηθούμε με τους τραπεζίτες στα γραφεία μας και να τους κάνουμε συστάσεις. Διότι ξέρουμε ότι δεν παίρνουν από λόγια και ότι έχουν απύθμενο θράσος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες.

«Εμείς δεν επιλέξαμε να συναντηθούμε με τους τραπεζίτες στα γραφεία μας και να τους κάνουμε συστάσεις. Διότι ξέρουμε ότι δεν παίρνουν από λόγια. Διότι ξέρουμε ότι έχουν απύθμενο θράσος. Όλα τα προηγούμενα χρόνια κερδίζανε σε βάρος της κοινωνίας. Ξεζούμιζαν του πολίτες. Και σήμερα κάθε ελληνικό νοικοκυριό είναι καταχρεωμένο στις τράπεζες».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κομοτηνή, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης που έχει προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα «Μέτρα για την κοινωνία και όχι για τους τραπεζίτες».

«Η συμπαιγνία κυβέρνησης και τραπεζών, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πως δεν βλέπει, πρέπει να σταματήσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι οι πολίτες να αντισταθούν».