Πολιτική
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 05:22

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες στα δυτικά και ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες στα δυτικά και ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στη Μακεδονία. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειότερα τμήματα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Aττική

Αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)