Τεχνολογία-Επιστήμη
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:33

«Ουράνιες φωλιές» για τους επιβάτες των οικονομικών θέσεων στα αεροσκάφη

Αεροπορική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας θα τοποθετήσει κουκέτες στις οικονομικές θέσεις.

Στις θέσεις της business class ή τις θέσεις VIP σε αεροσκάφη που πραγματοποιούν πολύωρες πτήσεις είτε υπάρχουν καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτια είτε υπάρχουν κάποιου είδους κουκέτες για να ξεκουράζονται οι επιβάτες.

Η Air New Zealand γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα δίνει παρόμοια δυνατότητα και στους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στα νέα της σκάφη Dreamliner που θα αρχίσουν να πραγματοποιούν δρομολόγια από την Νέα Ζηλανδία στην Ευρώπη και την Αμερική το 2024 θα υπάρχουν κουκέτες στις οικονομικές θέσεις. Οι κουκέτες που ονομάζονται «Skynest» φιλοδοξούν να γίνουν όπως λέει και το όνομα τους μια ουράνια φωλιά για τους επιβάτες με μικρότερες οικονομικές δυνατότητες.

Η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει μια σειρά από καθίσματα στο αεροσκάφος για να τοποθετήσει έξι κουκέτες εκεί. Κάθε κουκέτα διαθέτει φως αν θέλει κάποιος να διαβάσει κάτι πριν κοιμηθεί αλλά και θύρα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Υπάρχει επίσης μια κουρτίνα για να μην κοιμάται κάποιος σε ανοικτή θέα. Όπως είναι ευνόητο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιβάτες υπάρχει χρονικός περιορισμός στη χρήση της κουκέτας που είναι οι τέσσερις ώρες. Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώνει όποιος χρησιμοποιεί την κουκέτα ένα μικρό αντίτιμο χωρίς να είναι ακόμη γνωστό ποιο θα είναι το ποσό.