Πολιτική
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 20:08

Ανοίγουν αύριο το πρωί οι πύλες του Πολυτεχνείου

Το Σάββατο στις 9 το πρωί ανοίγουν οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων για τον εορτασμό της 35ης επετείου. Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας.

Το Σάββατο στις 9 το πρωί ανοίγουν οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων για τον εορτασμό της 35ης επετείου.

Ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα της Αστυνομίας, με την απαγόρευση της στάθμευσης γύρω απο το κτήριο του Πολυτεχνείου, ενώ και οι πρυτανικές αρχές είναι επί ποδός προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά όλες οι εκδηλώσεις.

Φοιτητές, καθηγητές, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων θα περιφρουρούν μέρα και νύχτα το Ίδρυμα, ενώ κάθε βράδυ στις 9 θα κλείνουν και πάλι οι πύλες.

Τη Δευτέρα, οι πύλες θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι και θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση, ενώ στις 3 αναμένεται να ξεκινήσει και η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Εν τω μεταξύ η Συντονιστική Επιτροπή του εορτασμού, στην οποία συμμετέχουν οι πρυτανικές αρχές, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, ζήτησε απο το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, «να εξαντλήσει την επιρροή του», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, για να παραδοθεί η σημαία του Πολυτεχνείου στο Ίδρυμα και να μπει στο μουσειακό του χώρο.

Σημειώνεται ότι την ιστορική σημαία έχουν οι εκπρόσωποι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Σε μήνυμά του για την επέτειο ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης σημειώνει πως «τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στον αγώνα τους κατά του ολοκληρωτισμού, η ελευθερία και η δημοκρατία, αποτελούν αναμφίβολα διαχρονικές αξίες».

Σε άλλο σημείο, τονίζει πως «το σημαντικότερο μήνυμα του εορτασμού της επετείου 35 χρόνια μετά είναι: η προάσπιση υψηλών αξιών, όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτούν συλλογικούς αγώνες και μαζική συμμετοχή στα κοινά. «Καθένας από εμάς φέρει ιερό καθήκον για την περιφρούρηση των δημοκρατικών μας θεσμών, την εμβάθυνση της ελληνικής δημοκρατίας, την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για τη χώρα μας» καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ