Πολιτική
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008 13:31

Μέτρα για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη

Μέτρα εν όψει των εκδηλώσεων εορτασμού της 35ης επετείου του Πολυτεχνείου, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε ισχύ από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης.

Εκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τις απαγορεύσεις στάθμευσης και τα υπόλοιπα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου, καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης, απηύθυνε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε, αύριο από τις 2 μετά το μεσημέρι, θα υπάρξουν διακοπες στην κυκλοφορία των οχημάτων και συγκεκριμένα στις οδούς Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ, Καρόλου Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις συνθήκες. Παράλληλα, θα τροποποιηθούν και τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Η Τροχαία ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 6 το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους :

· Εγνατία (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Βενιζέλου),

· Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου μέχρι Τσιμισκή),

· Αγίου Δημητρίου (από Εθνικής Αμύνης μέχρι Κατσιμίδη),

· Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Λ. Στρατού),

· Αγγελάκη (από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι πλατεία. ΧΑΝΘ),

· Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθνικής Αμύνης),

· Τσιμισκή (από Εθνικής Αμύνης μέχρι Βενιζέλου),

· Β. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Καρόλου Ντηλ),

· Κ. Ντηλ (από Τσιμισκή μέχρι Β. Ηρακλείου),

· Γρηγορίου Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου),

· Κ. Καραμανλή (από Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Κατσιμίδη).

Η στάθμευση δεν αποκλείεται να απαγορευθεί και αλλού εάν απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 35ης επετείου του Πολυτεχνείου θα αρχίσουν με την εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 7ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στο αναρρωτήριο των πρώην φυλακών του Επταπυργίου. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν πολιτικοί κρατούμενοι της περιόδου της δικτατορίας ενώ θα εκτεθούν ντοκουμέντα από το ραδιοφωνικό σταθμό του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση που διοργανώνουν Σύλλογοι Φοιτητών, το συντονιστικό συμβούλιο των μαθητών και σωματεία εργαζομένων θα ξεκινήσει στις 4:30 το απόγευμα από το Πολυτεχνείο με κατεύθυνση προς το προξενείο των ΗΠΑ, ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει πάλι από το Πολυτεχνείο δεύτερη πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι ΕΑΑΚ, η οποία θα καταλήξει στο Πολυτεχνείο.

Στις 6 θα γίνει η επετειακή συνεδρίαση της συγκλήτου και μία ώρα αργότερα στην αίθουσα τελετών θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα τα Κέντρα Ελεύθερων Σπουδών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ