Αθλητικά
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008 14:12

Επεισόδιο Χενκ Τεν Κάτε με Γκούμα

Την αντίδραση του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, προκάλεσε η στάση του Γιάννη Γκούμα χθες, λίγο πριν τη σέντρα στο γήπεδο της Λάρισας, όταν του ζητήθηκε να κάνει προθέρμανση. Δυσαρέσκεια Αντ. Αντωνιάδη για τα εκτεταμένα επεισόδια στο Αλκαζάρ. «Αμαυρώνουν την ιστορία του Παναθηναϊκού».

Την αντίδραση του προπονητή του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, προκάλεσε η στάση του Γιάννη Γκούμα χθες, λίγο πριν τη σέντρα στο γήπεδο της Λάρισας, όταν του ζητήθηκε να κάνει προθέρμανση.

Προτού επιβεβαιωθεί η απουσία του Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος αντιμετώπιζε ενοχλήσεις και τελικά έμεινε εκτός 18αδας, ο Ολλανδός τεχνικός ζήτησε από τον συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου να πει στον Γιάννη Γκούμα να αρχίσει προθέρμανση, σε περίπτωση που χρειαζόταν να παίξει. «Μπορεί ή δεν μπορεί;», ήταν η αντίδραση του έμπειρου αμυντικού, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του προπονητή του, που επέλεξε τελικά τον Τζιόλη.

«Όλοι οι παίκτες ήταν σε πολύ άσχημη μέρα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν άντεχα να βλέπω τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν η ομάδα μου. Σε κάθε ματς κάνουμε 7-8 ευκαιρίες και όμως σκοράρουμε λίγα γκολ. Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας στο να τελειώσουμε τις ευκαιρίες. Είναι απογοητευτικό το ότι χάνουμε ευκαιρίες γιατί οι παίκτες έχουν ικανότητες. Σ' αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε καθόλου πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα», τόνισε ο Χενκ Τεν Κάτε, φανερά απογοητευμένος, μετά το τέλος της χθεσινής ισόπαλης αναμέτρησης με τη Λάρισα.

Εξάλλου, την έντονη δυσαρέσκεια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αντώνη Αντωνιάδη, προκάλεσαν τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στις εξέδρες του Αλκαζάρ.

«Είναι μία μαύρη ημέρα για εμάς και το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Ντρέπομαι πραγματικά για τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν. Έχουν κάνει τόσα χιλιόμετρα και αμφιβάλλω αν έχουν δει ένα λεπτό αγώνα. Η μόνη δουλειά τους ήταν προφανώς να τα σπάσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Αυτό το φαινόμενο πρέπει να παταχθεί και να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, αν θέλουμε να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά. Δεν πάει άλλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και τέτοια επεισόδια αμαυρώνουν την ιστορία του».