Πολιτική
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 11:38

Δ. Αβραμόπουλος: Σταδιακή εξόφληση των οφειλών στους προμηθευτές

Από την επόμενη εβδομάδα προχωρά σταδιακά η καταβολή των οφειλών στους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι από 1/1/2009 δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα με τις προμήθειες των νοσοκομείων. Συνάντηση με τους εκπροσώπους των προμηθευτών σήμερα στις 12:30. Ανακοίνωση ΚΚΕ.

Από την επόμενη εβδομάδα προχωρά σταδιακά η καταβολή των οφειλών στους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Φτάσαμε στη λεπτή κόκκινη γραμμή. Με το δίκιο τους οι προμηθευτές ζητούν να πληρωθούν. Εχουμε κάνει τις παραστάσεις μας στο υπουργείο Οικονομίας. Εχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός για την κατάσταση», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Real FM, και πρόσθεσε:

«Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά την επόμενη εβδομάδα συγκροτείται μία επιτροπή – έτσι γίνεται πάντα όταν διευθετούνται αυτές οι υποχρεώσεις- και προχωράμε σταδιακά την καταβολή των οφειλών του δημοσίου προς τους προμηθευτές. Λήγει το πρόβλημα».

Σε ό,τι αφορά εξάλλου το θέμα της εξόφλησης των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι τα χρήματα δόθηκαν ήδη στον ΟΠΑΔ και θα καταβληθούν μόλις τελειώσει η απεργία των υπαλλήλων στο Ταμείο http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/18/1593284.htm .

«Αρα οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν, οι προμηθευτές θα αρχίσουν σταδιακά να πληρώνονται και το σημαντικό, από την 1η Ιανουαρίου, εγκαθίσταται ανανέωση των προμηθειών, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λειτουργεί 40 χρόνια», κατέληξε στη συνέντευξη του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για τις 12:30 είχε προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους εκπροσώπους των προμηθευτών στο υπουργείο.

Λίγο μετά το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπ. Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

ΚΚΕ: Το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία

«Η τραγική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί τα δημόσια νοσοκομεία, με τα μεγάλα χρέη, τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα εξοντωτικά ωράρια, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, είναι αποτέλεσμα μιας πολύχρονης αντιλαϊκής πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Υγεία», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υποχρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία και ενισχύει τα μονοπώλια που αυξάνουν την κερδοφορία τους. Το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν σύγχρονη Υγεία αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ούτε στοιχειωδώς, όσο υπάρχει η πολιτική που το εμπορευματοποιεί, όσο υπάρχει η επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό, όσο το φάρμακο ελέγχεται από το κεφάλαιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία ληστεύονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».