Κοινωνία
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 15:53

Πυρκαγιά στον Κάλαμο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης - Εκτροπή κυκλοφορίας από την Τροχαία

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Αγκώνα Κάλαμου, όπου μαίνεται πυρκαγιά σε οικοπεδικούς χώρους, κοντά σε οικισμό.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Αγκώνα Κάλαμου, όπου μαίνεται πυρκαγιά σε οικοπεδικούς χώρους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι φλόγες είναι στην άκρη οικισμού, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος για κάποια από αυτές. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

Επίσης στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες δασοκομάντος (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων), εκ των οποίων η μία είναι αερομεταφερόμενη και μεταφέρθηκε στο σημείο με ελικόπτερο, ενώ η δεύτερη είναι πεζοπόρο τμήμα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη επιχείρηση των δασοκομάντος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν προχθές την εκπαίδευση τους.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο έχουν ληφθεί μέτρα για λόγους ασφαλείας και από την Τροχαία, η οποία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών Αυγής και Θάσου και Περιφερειακής Αγκώνα και Θάσου προς Χιλιοπόταμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ