Πολιτική
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 11:36

Εξεταστική - Για επικοινωνία Γ. Αγγέλου με Αρσένιο έκανε λόγο μάρτυς

Για επικοινωνία Αρσένιου με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου έκανε λόγο στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής ο αναπληρωτής διεθυντής της νομικής υπηρεσίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Σωτήρης Γκασούκας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις συχνές επισκέψεις του μοναχού στην ΚΕΔ.

Για επικοινωνία Αρσένιου με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου έκανε λόγο στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής ο αναπληρωτής διεθυντής της νομικής υπηρεσίας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), Σωτήρης Γκασούκας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις συχνές επισκέψεις του μοναχού στη ΚΕΔ.

«Ήλθε στο γραφείο μου ο π. Αρσένιος και αφού κάναμε μια συζήτηση για τις δυσκολίες, για τα εμπόδια που κατά τη γνώμη του προέβαλε ο κ. Ζερβουδάκης (σ.σ. νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ Σταύρος Ζερβουδάκης) ζητώντας πολλά πιστοποιητικά, μου είπε: "Τι να κάνω με τον Σταύρο;". Εγώ του απάντησα: "Τι να κάνω κι εγώ με τον Σταύρο; Μπορώ να του επιβάλλω τι πιστοποιητικά θα ζητήσει;". Έβγαλε το τηλέφωνό του, πήγε λίγο πιο πίσω, προς την πόρτα του γραφείου μου και, αφού μίλησε, είπε: "Έλα, Γιάννη". Τον ρώτησα ποιος είναι αυτός ο Γιάννης και μου είπε, έτσι, με μια αυτοπεποίθηση, "είναι ο Γιάννης ο Αγγέλου». Και του λέω εγώ «στο γραφείο του Πρωθυπουργού;". Λέει "ναι"».

«Σκέπτομαι τώρα εκ των υστέρων: Το είπε γιατί πραγματικά μίλησε, ή το είπε γιατί ήθελε να δείξει σε μένα ότι "ξέρεις κάτι; Εγώ έχω εξουσία"», διευκρίνισε ο μάρτυς απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Δένδια (ΝΔ) και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω...». «Μπορεί να μην ήταν ο Αγγέλου, να ήταν ο ¶γγελος του Κυρίου. Μπορεί να επικοινωνούσε με τον ¶γγελο του Κυρίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όσον για τη συχνότητα των επισκέψεων Αρσένιου στην ΚΕΔ, ο κ. Γκασούκας είπε: «Τις εποχές που συντάσσονταν τα συμβόλαια, ο Αρσένιος μπορεί να ήταν και πέντε και δέκα ημέρες συνέχεια στη Νομική Υπηρεσία. ¶λλοτε μπορεί να ερχόταν κάθε 10, ή 20 ημέρες. Πάντως η παρουσία του γενικά, ξεπερνάει τα όρια του ενδιαφέροντος για κάποια υπόθεση που έχουν συνήθως οι πολίτες όταν έρχονται για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους».

Ο κ. Γκασούκας, υποστήριξε εξάλλου, πως «τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και το τί λείπει σε κάθε υπόθεση, είναι στην κρίση του δικηγόρου ο οποίος συντάσσει τα συμβόλαια» - επί προκειμένου, του κ. Σταύρου Ζερβουδάκη. Ο τελευταίος είχε εξομολογηθεί και στον μάρτυρα πως «δεχόταν πιέσεις από πάνω», χωρίς ποτέ να τις προσωποποιήσει.