Σε αυτά τα εστιατόρια, η ελληνική κουζίνα είναι αποδεδειγμένα στα καλύτερά της.
Σε αυτά τα εστιατόρια, η ελληνική κουζίνα είναι αποδεδειγμένα στα καλύτερά της.
Η ελληνική κουζίνα έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση, αλλά ταυτόχρονα αποδίδεται και με σύγχρονο και δημιουργικό χαρακτήρα, χωρίς να χάνει το παρελθόν της. Αυτή την ελληνική κουζίνα τίμησαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022 που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 7/6 στο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αναδείξουν, όπως κάθε χρόνο, τους κορυφαίους εκπροσώπους της, με φετινό μήνυμα «Planet Fish: Θάλασσες χωρίς αποτύπωμα».
Στο πλαίσιο αυτό, απονεμήθηκαν 80 βραβεία σε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, τα οποία βαθμολογήθηκαν από 14/20 και πάνω από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide, ενώ φέτος βραβεύτηκαν 24 εστιατόρια για πρώτη φορά. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ, η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων, τα πρωτότυπα υλικά, οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί, η αισθητική εμφάνιση των πιάτων και η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων.