Aνακοινώσεις εντός του μήνα για την επέκταση του fuel pass και μετά την 30η Ιουνίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι πολίτες.
Aνακοινώσεις εντός του μήνα για την επέκταση του fuel pass και μετά την 30η Ιουνίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου αναγνώρισε πως «με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση», θυμίζοντας ότι «ηδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης». Ωστόσο, όπως ανέφερε, προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. «Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει» δήλωσε.
Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι εξετάζεται η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, όπως συνέβη και με την επιδότηση του ρεύματος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στον μήνα θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «η αξιοποίηση των φορολογικών εργαλείων δεν προκρίνεται από την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο για να πέσουν οι τιμές στα καύσιμα». «Αν αυτά τα χρήματα λείψουν, είτε θα αναγκαστούμε να βάλουμε νέους φόρους ή να δανειστούμε με πολύ υψηλά επιτόκια» εξήγησε.
Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία και το γνωρίζουν άπαντες αυτό, ακόμα κι αυτοί που φωνάζουν».
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση είναι πάντα σε εγρήγορση, χωρίς πανικό και χωρίς να υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στον επιχειρησιακό τομέα, δεδομένου ότι η Τουρκία επιμένει σε μια ρητορική που προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και που δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί η Ελλάδα.