Κοινωνία
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 16:27

Ζημιές σε σπίτια στο Πανόραμα Βούλας - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο, «έπεσαν» οι άνεμοι

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που κινήθηκε προς τη Βάρη, αφού πρώτα στο πέρασμά του από την Βούλα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε τρία σπίτια, εξωτερικές σε είκοσι σπίτια, ενώ έκαψε τέσσερα οχήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Γρ. Κωνσταντέλλου. Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα, με τους ισχυρούς ανέμους να την στέλνουν προ τη Βούλα όπου έγινε εκκένωση του Άνω Πανοράματος. Μήνυμα και από το 112 προς τους κατοίκους. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα για να προφυλάξουν τα σπίτια.

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που κινήθηκε προς τη Βάρη, αφού πρώτα στο πέρασμά του από την Βούλα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε τρία σπίτια, εξωτερικές σε είκοσι σπίτια, ενώ έκαψε τέσσερα οχήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Γρ. Κωνσταντέλλου.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα, με τους ισχυρούς ανέμους να την στέλνουν προ τη Βούλα όπου έγινε εκκένωση του Άνω Πανοράματος. Μήνυμα και από το 112 προς τους κατοίκους. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα για να προφυλάξουν τα σπίτια.

Συνολικά 102 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 30 οχήματα, που ενισχύθηκαν με δυνάμεις από την Πελοπόννησο, την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Από αέρος επιχειρούν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για εναέριο συντονισμό, θα οποία θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της μέρας. Επίσης ο στρατός διέθεσε ένα ελικόπτερο και η Ελληνική Αστυνομία 250 αστυνομικούς με 25 μοτοσικλέτες και 10 περιπολικά.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της κυβέρνησης σπεύδουν στην Αθήνα ενισχύσεις επίσης από τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της 'Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τη διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, όπου άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.