Πολιτική
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008 19:08

«Στ. Σωτηροπούλου - Μιχ. Κουκουβίνος συνεργάζονταν»

Για συνεργασία της δικηγόρου Σταματίνας Σωτηροπούλου και του συντρόφου της, επίσης δικηγόρου, Μιχάλη Κουκουβίνου στην υπόθεση του καταγγελλόμενου εκβιασμού φέρεται να έκαναν λόγο καταθέτοντας στον εισαγγελέα τόσο ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας όσο και ο δημοσιογράφος Στέφανος Διαμαντόπουλος.

Για συνεργασία της δικηγόρου Σταματίνας Σωτηροπούλου και του συντρόφου της, επίσης δικηγόρου, Μιχάλη Κουκουβίνου φέρεται να έκαναν λόγο τόσο ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας όσο και ο δημοσιογράφος Στέφανος Διαμαντόπουλος.

Και δύο φέρεται να προέβησαν στην παραπάνω εκτίμηση καταθέτοντας στον εισαγγελέα που διερευνά τον καταγγελλόμενο εκβιασμό, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που εμφανίζει το σύντροφό της να «διαπραγματεύεται» ανταλλάγματα με επίκεντρο ακίνητα της Νέας Ραιδεστού.

Την ίδια ώρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διαβιβάσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων το σχετικό έγγραφο του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, με το οποίο ζητούσε να λάβει γνώση της πειθαρχικής κατάστασης των δύο μελών του Συλλόγου, Μιχάλη Κουκουβίνου και Αλέξανδρου Χατζηαλεξάνδρου.

Ο ΔΣΘ ζητά από την Ανεξάρτητη Αρχή να διατυπώσει τη γνώμη του για το εάν και σε ποια έκταση επιτρέπεται η διαβίβαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι τα στοιχεία του πειθαρχικού φακέλου των μελών του Συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καταθέσεις μαρτύρων της Εξεταστικής Επιτροπής οι οποίοι επικαλούνται παράνομα καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παραβίασης του απόρρητου των τηλεφωνικών ή προφορικών συνδιαλέξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ