Πολιτική
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 16:22

Πολεμική για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας

Στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τα περί μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους εννέα μήνες. «Ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά την πολιτική της ΝΔ. ¶λλα λέμε και άλλα κάνουμε», σχολίασε ο ΛΑ.Ο.Σ.. ΚΝΕ: Αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος των νέων στρατευμένων, με πρόσχημα τη μείωση της θητείας.

Στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τη δημοσιοποίηση μελέτης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μείωση της στρατιωτικής θητείας στους εννέα μήνες.

«Ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί πιστά την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. ¶λλα λέμε και άλλα κάνουμε. Μας θυμίζει την λαϊκή ρήση "με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"», παρατήρησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος, και συνέστησε στον κ. Μεϊμαράκη «να είναι προσεκτικότερος στις αποφάσεις του, τουλάχιστον σε ένα υπουργείο όπως αυτό της Εθνικής ¶μυνας».

Για αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος των νέων στρατευμένων, με πρόσχημα τη μείωση της θητείας, έκανε λόγο από την πλευρά της η ΚΝΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην όποια κατάργηση αναβολών και διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των σπουδών.

Ζητώντας την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που υπηρετούν στο εξωτερικό, η ΚΝΕ τονίζει ότι «η μείωση της θητείας μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελος του λαού και των παιδιών του, με την εγκατάλειψη του ευρω-νατοϊκού αποτρεπτικού δόγματος που προϋποθέτει την ύπαρξη μισθοφορικού στρατού και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών εκτός συνόρων».