Mag
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 16:38

Αλατισμένη καραμέλα: υπάρχει λόγος που μας έχει ξετρελάνει

Όλοι πια έχουμε ακούσει είτε γλυκά, είτε παγωτά που έχουν αυτόν τον συνδυασμό αλμυρής και γλυκιάς γεύσης ταυτόχρονα. Ποιος όμως είναι ο δημιουργός αυτής της ξεχωριστής γεύσης που από εκκεντρική πολυτέλεια έχει γίνει σχεδόν καθημερινή συνήθεια και γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε οτιδήποτε περιέχει Salted Caramel; Η Μαρτίνα Νικολάου μας εξηγεί.

 

Όλοι πια έχουμε ακούσει είτε γλυκά, είτε παγωτά που έχουν αυτόν τον συνδυασμό αλμυρής και γλυκιάς γεύσης ταυτόχρονα. Ποιος όμως είναι ο δημιουργός αυτής της ξεχωριστής γεύσης που από εκκεντρική πολυτέλεια έχει γίνει σχεδόν καθημερινή συνήθεια και γιατί δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε οτιδήποτε περιέχει Salted Caramel; Η Μαρτίνα Νικολάου μας εξηγεί.

Οι ρίζες της αλατισμένης καραμέλας ξεκινούν πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, από τη Βρετάνη της Γαλλίας, εκεί όπου ο βραβευμένος σοκολατοποιός Henri Le Roux πρωτοπόρησε δημιουργώντας μια από τις δημοφιλέστερες καινοτομίες στον χώρο της ζαχαροπλαστικής. Προερχόμενος από οικογένεια ζαχαροπλαστών, ο Le Roux σπούδασε σοκολατοποιός στην τότε μοναδική στον κόσμο σχολή ζαχαροπλαστικής και μετά τις σπουδές του ανέλαβε τη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα