Πολιτική
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 12:28

Εγκυκλιος ΥΠΕΣ για τα υπηρεσιακά οχήματα στους λεωφορειόδρομους

Εγκύκλιο με την οποία καλεί τους οδηγούς των κρατικών υπηρεσιακών οχημάτων να μη χρησιμοποιούν τους λεωφορειόδρομους και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες του ΚΟΚ, απέστειλε προς όλα τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Νέα εγκύκλιο για την κίνηση των κρατικών υπηρεσιακών αυτοκινήτων στους λεωφορειόδρομους, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος προς όλα τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας.

Ο υπουργός καλεί τους οδηγούς των κρατικών υπηρεσιακών οχημάτων να μη χρησιμοποιούν τους λεωφορειόδρομους και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν πρέπει να προκαλούν με τον τρόπο οδήγησης και με την συμπεριφορά τους το κοινό αίσθημα». Παράλληλα δίνονται εντολές και οδηγίες για την διενέργεια αυστηρών ελέγχων για την πιστή τήρηση του ΚΟΚ.

Όπως έχει διαπιστώσει η Διεύθυνση Τροχαίας, «η αυθαίρετη κίνηση των κρατικών αυτοκινήτων στις λεωφορειολωρίδες είναι συχνή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσμενή σχόλια τόσο σε βάρος των κρατικών λειτουργών όσο και σε βάρος των υπηρεσιών της Τροχαίας λόγω της ανοχής που επιδεικνύουν τα αρμόδια όργανα στο θέμα αυτό».