Κόσμος
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 20:55

Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από μπαράζ επιθέσεων στη Μουμπάι

Toυλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε μπαράζ επιθέσεων ενόπλων σε τουλάχιστον επτά στόχους γύρω από την Μουμπάι. Μεταξύ αυτών και δύο πεντάστερα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με την αστυνομία, που κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ένοπλοι είναι ακόμη κρυμμένοι μέσα σε κτήρια. 18 οι νεκροί σύμφωνα με ΜΜΕ.

Toυλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν σε μπαράζ επιθέσεων ενόπλων σε τουλάχιστον επτά στόχους γύρω από την Μουμπάι, οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας. Μεταξύ των στόχων των επιθέσεων είναι δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.

Πριν από λίγο, ο επικεφαλής της Αστυνομίας ανακοίνωσε πως ένοπλοι επιτέθηκαν αδιακρίτως με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες σε τουλάχιστον επτά στόχους. Μάλιστα, όπως ανέφερε, κάποιοι από αυτούς είναι ακόμη κρυμμένοι μέσα σε κτήρια.

Εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας δείχνουν πως στον προθάλαμο των δύο πολυτελών ξενοδοχείων (Taj και Oberoi) έχει εκδηλωθεί φωτιά. «Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο Taj» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ανάλογη επίθεση εκδηλώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό και σύμφωνα με ΜΜΕ σε εστιατόριο αλλά και σε νοσοκομεία της πόλης. Κάτοικος της Μουμπάι δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο κοντά στο αεροδρόμιο.