Πολιτική
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 06:26

Πρόγνωση καιρού

Λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ πρόσκαιρα το πρωΐ στα βόρεια μέχρι 7 Μποφόρ.

Λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6, ενώ πρόσκαιρα το πρωΐ στα βόρεια μέχρι 7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά με πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα για λίγες βροχές στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στις βόρειες περιοχές η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια του νομού όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις το πρωΐ, σταδιακά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα δυτικά οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι βροχές από το βράδυ θα επεκταθούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο γρήγορα 8 Μποφόρ και πιθανόν το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 9 Μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)