Mag
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 13:00

Πιστεύατε ποτέ ότι το αγγούρι είναι τόσο θρεπτικό;

Θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της δροσιάς και της φρεσκάδας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. H Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Σπυριδούλα Γεωργαλή, από το diatrofi.gr μας τα εξηγεί καλύτερα.

 

Θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της δροσιάς και της φρεσκάδας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. H Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, Σπυριδούλα Γεωργαλή, από το diatrofi.gr μας τα εξηγεί καλύτερα.

Το αγγούρι (Cucumis sativus L.) είναι ένα λαχανικό που καταναλώνεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και έχει συνδεθεί με την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα και ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών όπως είναι το καρπούζι, το πεπόνι και το κολοκύθι. Είναι χαμηλό σε θερμίδες και έχει αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Για αυτό πολλοί λανθασμένα πιστεύουν πως είναι φτωχό σε θρεπτικά συστατικά αν και ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το αγγούρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά ενώ παράλληλα έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα