Πολιτική
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 10:17

Γ. Παπανδρέου: Απαιτείται επένδυση στη δημόσια Υγεία

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις συνθήκες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο νοσοκομείο. Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί σε μία λαϊκή κοινωνία της Αττικής να διασφαλιστεί η πρόσβαση στη δημόσια υγεία ενώ υπάρχουν υποδομές και προσωπικό, επισημαίνοντας πως αντί να πηγαίνουμε καλύτερα πηγαίνουμε χειρότερα.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τις συνθήκες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, η οποία είχε σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν εξωτερικά ιατρεία και τμήμα επειγόντων περιστατικών, αλλά παραμένει κλειστή.

Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί σε μία λαϊκή κοινωνία της Αττικής να διασφαλιστεί η πρόσβαση στη δημόσια υγεία ενώ υπάρχουν υποδομές και προσωπικό, επισημαίνοντας πως αντί να πηγαίνουμε καλύτερα πηγαίνουμε χειρότερα.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι χρειάζεται μέριμνα και επένδυση της πολιτείας «κι ας πάει το έλλειμμα λίγο παραπάνω, κάτι που οι σοσιαλιστές και οι προοδευτικοί λένε σε όλη την Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ με αφορμή τις ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, χαρακτήρισε δικαιολογία την επίκληση των καθυστερήσεων του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις.

«Είναι απαράδεκτο αντί να αναβαθμίζονται αυτές οι μονάδες, γιατί υπάρχει ανάγκη, καθημερινά να φεύγει προσωπικό και να μην αναπληρώνεται, ούτε να αυξάνεται. Ουσιαστικά, έχουμε απ’ τη μία μεριά την ευκολία της κυβέρνησης να προχωρά αλλού σε ρουσφετολογικές προσλήψεις και αλλού να επικαλείται καθυστερήσεις. Είναι απλώς μια δικαιολογία, για να καλύψει ότι δεν επενδύει στην υγεία, ότι δεν μπορεί να πάρει νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό ή γιατρούς για το σύστημα υγείας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δέσμευσή μας, τόνισε, είναι η εγγύηση στο λαό ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας και θα διασφαλίσουμε 3.000 προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού ετησίως, ώστε να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα σε προσωπικό και εξοπλισμό. Όπως είπαν, οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια ψυχικής και σωματικής εξάντλησης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα -όπως είπαν- να υποαπασχολούνται οι τεχνίτες, και ζήτησαν 50 νοσηλευτές και 50 εργαζόμενους στα παραϊατρικά επαγγέλματα επιπλέον του υπάρχοντος προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο.