Ταιριάζει ιδανικά στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στην πίτσα, αλλά μερικές φορές μας τα «χαλάει» όταν τα φύλλα του μαλακώνουν και μαραίνονται. Εκτός, λοιπόν, του να αγοράζετε τις ποσότητες που θα χρειαστείτε, δείτε πώς να το αποθηκεύετε σωστά ώστε να διατηρείται.
Ταιριάζει ιδανικά στις σαλάτες, στα σάντουιτς, στην πίτσα, αλλά μερικές φορές μας τα «χαλάει» όταν τα φύλλα του μαλακώνουν και μαραίνονται. Εκτός, λοιπόν, του να αγοράζετε τις ποσότητες που θα χρειαστείτε, δείτε πώς να το αποθηκεύετε σωστά ώστε να διατηρείται.
Υπάρχουν μερικές βασικές κατηγορίες μαρουλιού, όπως τα μαρούλια ρομάνα, που χρησιμοποιούνται πολύ για σαλάτες και έχουν μακρύ σχήμα, τα κατσαρά μαρούλια με το χαλαρό «κεφάλι», τα φυλλώδη μαρούλια με τα τραγανά ίσια φύλλα που μοιάζουν σαν άνθος και τα κεφαλωτά (iceberg) που είναι σαν μπάλα.
Καταρχάς, να θυμάστε ότι το μαρούλι σε πλαστική συσκευασία δεν θα διατηρηθεί πολύ, γι’ αυτό προτιμήστε το χύμα, σκέτο –εκτός κι αν πρόκειται να το καταναλώσετε άμεσα. Η ποικιλία ρομάνα και το iceberg γενικά διατηρούνται περισσότερο από αυτά με το χαλαρό κεφάλι και είναι πολύ εύκολο να τα διατηρήσετε φρέσκα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα διατηρήσετε μέχρι 3 εβδομάδες.