Συνεχίζεται η επιχείρηση των Ινδών κομάντος στο πολυτελές ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ για τη σύλληψη τουλάχιστον ενός ενόπλου, ο οποίος πιστεύεται ότι κρατά τουλάχιστον δύο ομήρους. Στο σημείο κατά διαστήματα ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Πέντε όμηροι νεκροί στο εβραϊκό κέντρο. Στους 150 ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις Ινδοί αξιωματούχοι.
Συνεχίζεται η επιχείρηση των Ινδών κομάντος στο πολυτελές ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ για τη σύλληψη τουλάχιστον ενός ενόπλου, ο οποίος πιστεύεται ότι κρατά τουλάχιστον δύο ομήρους. Στο σημείο κατά διαστήματα ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών από τρομοκρατικές επιθέσεις, κάνοντας λόγο για 150 νεκρούς. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 370.
Νωρίτερα, ο στρατός έδωσε μάχη για τη διάσωση ομήρων σε εβραϊκό κέντρο, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένας ραβίνος και η σύζυγός του. Σύμφωνα με τις αρχές, δύο ένοπλοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Το πρωί οι κομάντος πήραν υπό τον έλεγχό τους το ξενοδοχείο Ομπερόι, απελευθερώνοντας 143 ανθρώπους, ενώ και εκεί σκότωσαν δύο από τους δράστες του πολύνεκρου μακελειού.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του γαλλικού και του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών δύο Γάλλοι και ένας Καναδός σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Βομβάης. Αλλοι δύο υπηκοοι του Καναδά τραυματίστηκαν.
Νεκροί είναι και δύο Αμερικανοί, ο ¶λαν και η 13χρονη κόρη του Ναόμι Σερ, οι οποίοι βρίσκονταν στην Ινδία στο πλαίσιο προγράμματος διαλογισμού. Αυτό επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα του το Synchronicity Foundation, το ίδρυμα που διεξήγαγε το σχετικό πρόγραμμα.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν κάλεσε την Ινδία να σταματήσει να κατηγορεί τη χώρα του για τις επιθέσεις, διακινδυνεύοντας με αυτόν τον τρόπο να επιστρέψουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στην εχθρότητα του παρελθόντος.
Ο Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, που πραγματοποιεί επίσημη, τετραήμερη επίσκεψη στο Νέο Δελχί, καταδίκασε τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντας τους δράστες «βάρβαρα ζώα».
Επισήμανε ωστόσο ότι οι Ινδοί αξιωματούχοι βιάστηκαν να κατηγορήσουν «στοιχεία στο Πακιστάν» ως οργανωτές των επιθέσεων. «Πιστεύω ειλικρινά ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να σκεφθεί περισσότερο προτού εξάγει συμπεράσματα» είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους.
Υπενθυμίζεται πως από το 1947, όταν απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανία, η Ινδία και το Πακιστάν ενεπλάκησαν τρεις φορές σε πόλεμο, οι δύο από αυτούς τους με αφορμή τη διεκδικούμενη και από τις δύο χώρες περιοχή του Κασμίρ.