Πολιτική
Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008 14:57

ΠΑΣΟΚ: Συνειδητή άρνηση άσκησης ενεργειακής πολιτικής

«Όσοι σχεδίασαν και υλοποίησαν τη σημερινή πρωθυπουργική επίσκεψη στο Σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Ρεβυθούσας, απέδειξαν για άλλη μια φορά την άβυσσο που χωρίζει αυτή την κυβέρνηση από την πραγματικότητα», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

«Όσοι σχεδίασαν και υλοποίησαν τη σημερινή πρωθυπουργική επίσκεψη στο Σταθμό Υγροποιημένου Αερίου της Ρεβυθούσας, απέδειξαν για άλλη μια φορά την άβυσσο που χωρίζει αυτή την κυβέρνηση από την πραγματικότητα», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχετικά με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/29/1598761.htm σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

«Παρέλειψαν δε –πρόσθεσε- στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν άλλο ένα κενό περιεχομένου πρωθυπουργικό “μιντιακό γεγονός”, να πουν την αλήθεια για την πραγματική εξέλιξη του έργου».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός παρέλειψε να πει ότι το έργο αναβάθμισης του σταθμού στη Ρεβυθούσα, δημοπρατήθηκε την περίοδο 2002-2004, με τίμημα 36 εκ. ευρώ και χρόνο εκτέλεσης 28 μήνες.

Σημείωσε επίσης ότι το έργο σήμερα «μετά από 12 μήνες καθυστέρησης και με το κόστος να έχει υπερβεί τα 41 εκατ.ευρώ δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις δημοπρατηθείσες προδιαγραφές λόγω σοβαρών προβλημάτων σχεδιασμού, κατασκευής και προμήθειας εξοπλισμού».

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η επέκταση στη χώρα μας βρίσκεται σε «νηπιακό στάδιο λόγω αδυναμίας των ΕΠΑ να αναπτύξουν το δίκτυο τους αλλά και των κρατικών φορέων να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες αερίου».

Καταλήγοντας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι «δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδείχτηκε και σήμερα το τεράστιο έλλειμμα μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και η συνειδητή άρνηση της κυβέρνησης να ασκήσει ενεργειακή πολιτική».