Μπείτε στο πνεύμα της Άνοιξης και του καλοκαιριού και βάλτε λουλούδια στο φαγητό σας, ακολουθώντας μια πρακτική που υπάρχει από τα χρόνια του… Ιούλιου Καίσαρα. Προσθέστε τα στη σαλάτα σας, στο κοκτέιλ, στα παγάκια, στο κέικ σας κι αφήστε τα να δώσουν χρώμα και ανοιξιάτικη διάθεση στα πιάτα σας.
Μπείτε στο πνεύμα της Άνοιξης και του καλοκαιριού και βάλτε λουλούδια στο φαγητό σας, ακολουθώντας μια πρακτική που υπάρχει από τα χρόνια του… Ιούλιου Καίσαρα. Προσθέστε τα στη σαλάτα σας, στο κοκτέιλ, στα παγάκια, στο κέικ σας κι αφήστε τα να δώσουν χρώμα και ανοιξιάτικη διάθεση στα πιάτα σας.
Καλέντουλα
Είναι γνωστή ως το… «σαφράν του φτωχού», καθώς έχει πράγματι τη γεύση του κρόκου Κοζάνης όταν σωτάρεται σε ελαιόλαδο και απελευθερώνει τη γεύση της. Όταν δεν μαγειρεύεται, τα πέταλά της έχουν μια πιο διακριτική πικάντικη γεύση και μπορείτε να την προσθέσετε μαζί με άλλα μπαχαρικά στα αυγά σας, δίνοντάς τους βάθος στη γεύση. Μπορείτε, επίσης να χαρίσετε το άρωμά της στο λάδι σας, τοποθετώντας πέταλα καλέντουλας σε ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο δοχείο και κλείνοντάς το για περίπου 4-6 εβδομάδες, αφού το ανακινήσετε. Έπειτα μπορείτε να σουρώσετε το λάδι σας και να το απολαύσετε αρωματισμένο.