Ζητά οικονομική υποστήριξη από εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με δέλεαρ ένα παιχνίδι εξόδου-εισόδου στη Γουολ Στριτ.
Μπορεί άπαντες να καταγράφουν τον Έλον Μασκ ως τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter και ο ίδιος να συμπεριφέρεται δημοσίως με αυτό τον τρόπο όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Αμερικανός μεγιστάνας έχει υποβάλλει μια πρόταση εξαγοράς την οποία οι μέτοχοι της πλατφόρμας έχουν κάνει αποδεκτή αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά βήματα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Το κόστος της αγοράς του 100% των μετοχών της πλατφόρμας ορίστηκε στα 44 δισ. δολάρια τα μισά εκ των οποίων θα είναι προϊόν δανείων και θα είναι ιδιωτικά κεφάλαια. Αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι το υπόλοιπο ποσό θα το καλύψει εξ ολοκλήρου ο Μασκ από την προσωπική του περιουσία και οι πρόσφατες πωλήσεις μετοχών της Tesla αξίας περίπου 8 δισ. δολαρίων στις οποίες προχώρησε ενίσχυαν αυτή την εντύπωση.
Όμως σε αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται ότι ο Μασκ συναντήθηκε αυτές τις μέρες με επενδυτές και με στελέχη εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων με στόχο να τους πείσει να συμμετάσχουν στην εξαγορά της πλατφόρμας. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι αμέσως μόλις αποκτήσει την πλατφόρμα θα την βγάλει από το χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μασκ ανέφερε στους υποψήφιους επενδυτές ότι θα βγάλει από το χρηματιστήριο την πλατφόρμα αλλά με αποκλειστικό στόχο να την εξυγιάνει και να την αναδιαμορφώσει με τρόπο ώστε σε τρία χρόνια να την επαναφέρει στη Wall Street ως μια ελκυστική στο επενδυτικό κοινό εταιρεία. Σύμφωνα με τον Μασκ η μετοχή της εταιρείας θα σκαρφαλώσει αμέσως ψηλά στο ταμπλό του χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μασκ δεν ανέφερε στους επενδυτές με τους οποίους συναντήθηκε λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιοργάνωσης της εταιρείας.
Η συνήθης πρακτική των εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων όταν αποκτούν μια εταιρεία και αποφασίζουν να την αναδιοργανώσουν είναι να την αποσύρουν από το χρηματιστήριο για τουλάχιστον πέντε έτη πριν την βάλουν ξανά σε αυτό. Ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι η υπόσχεση του πώς θα καταφέρει να ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση σε τρία χρόνια είναι ένα καλό δέλεαρ για τους επενδυτές. Να σημειωθεί ότι από την στιγμή που το Twitter μπήκε στο χρηματιστήριο το 2013 έχει παρουσιάσει ετήσια κερδοφορία μόνο το 2018 και το 2019 ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι κερδοφορίας που είχαν τεθεί.
Κάποιοι πάντως θυμήθηκαν τι συνέβη το 2018 όταν ο Μασκ με ανάρτηση του στο Twitter είχε ανακοινώσει ότι θα αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο και θα την χρηματοδοτήσει με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά τελικά υπαναχώρησε με αποτέλεσμα να δεχθεί πολύ υψηλό πρόστιμο από τη SEC, που τον έβαλε στο στόχαστρο για παραπλάνηση επενδυτών.