Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί τα ερευνητικά δεδομένα για 3 αγαπημένες εξαρτήσεις που μας έχουν… μπερδέψει.
Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί τα ερευνητικά δεδομένα για 3 αγαπημένες εξαρτήσεις που μας έχουν… μπερδέψει.
Κάποιοι έχουν περισσότερη αγάπη στο αλκοόλ, άλλοι στη σοκολάτα, πολλοί στον καφέ και ορισμένοι και στα τρία, αφού πρόκειται για καθημερινές απολαύσεις που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε, να ξυπνήσουμε, καθώς μας φτιάχνουν και τη διάθεση. Οι έρευνες, όμως, μπλέκουν λίγο τα πράγματα, με πολλούς από εσάς, δικαιολογημένα, να με ρωτάτε για το πώς να χειριστείτε τα παραπάνω στην καθημερινότητά σας, αν τα οφέλη υπερνικούν τα αρνητικά κι αν τελικά είναι ευεργετικά ή όχι για την υγεία και το ανοσοποιητικό μας, είτε στο πλαίσιο μιας vegan διατροφής ή όχι. Ας τα πάρουμε ένα-ένα ξεχωριστά.