Κόσμος
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 10:16

Κόσοβο: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ανάπυξη της EULEX

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο, της EULEX, έχουν αναγγείλει για σήμερα διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Πρίστινα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο, της EULEX, έχουν αναγγείλει για σήμερα διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην Πρίστινα. Η διαμαρτυρία έχει κεντρικό σύνθημα: "Κατά των έξι σημείων- υπέρ της κυριαρχίας".

Στη συνεδρίασή του, την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τάχθηκε υπέρ της έκθεσης έξι σημείων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Κι-Μουν, για την αναδιάρθρωση της UNMIK.

"Οι διαδηλώσεις είναι κατά των έξι σημείων και κατά της EULEX, ιδιαίτερα κατά του τρόπου που θα αναπτυχθεί η αποστολή, στη βάση του Ψηφίσματος 1244 (του ΟΗΕ)", δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, ο ¶λιμπαν Μπόκσι.

Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες του Κοσόβου ότι η αποστολή θα αναπτυχθεί χωρίς την εφαρμογή του σχεδίου έξι σημείων της έκθεσης Μπαν Κι-Μουν, "λένε ψέματα".