Πολιτική
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2008 18:22

Επικρίσεις ΠΑΣΟΚ κατά Ecofin - κυβέρνησης

Επικρίσεις κατά του Ecofin (Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας Ε.Ε.) αλλά και κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Επικρίσεις κατά του Ecofin (Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας Ε.Ε.) αλλά και κατά της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως το Ecofin δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καθώς, όπως ανέφερε, εμμένει σε ξεπερασμένες αντιλήψεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αντιθέτως, πρόσθεσε, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές υιοθέτησαν ένα «μανιφέστο» που «δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, ενώ δεσμεύτηκαν για ένα σύμφωνο απασχόλησης που δημιουργεί 10.000.000 θέσεις εργασίας, σε μια οικονομία που θα βασίζεται στην "πράσινη" ανάπτυξη».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι ενώ χρειάζεται σχέδιο και πρωτοβουλίες, «η μόνη πρωτοβουλία της είναι η επαναφορά των τεκμηρίων», γεγονός που, όπως επισήμανε, αποδεικνύει την «αδυναμία της να πράξει τα στοιχειώδη και να πατάξει την φοροδιαφυγή».

Επίσης έκανε λόγο για εξαιρετικά ανησυχητικά μηνύματα στα οποία περιλαμβάνεται «τεράστια πτώση του τζίρου και μεγάλος αριθμός απολύσεων» ενώ υποστήριξε πως «η έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση δανεισμού του δημοσίου».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του ισπανού σοσιαλιστή Αλεχάντρο Θέρκας για «ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας μέχρι και πάνω από 70 ώρες εβδομαδιαίως» ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «βελτιώνει την πρόταση που έχουν κάνει οι υπουργοί Απασχόλησης χωρίς να είναι η τέλεια πρόταση».